A-TASON 

valheenpaljastamisen harjoittelut

EPÄREHELLISYYDEN TUNNISTAMINEN SANATTOMASSA JA PUHUTUSSA SANALLISESSA VIESTINNÄSSÄ Syyt epärehellisyyteen ovat hyvin monenlaisia ja joskus tuntemattomia epärehelliselle henkilölle itselleenkin. Ihmiset kohtaavat epärehellisyyttä päivittäin kymmenistä satoihin kertoihin sosiaalisten kontaktien määrästä, intensiteetistä ja luonteesta riippuen. Epärehellisyyden tunnistaminen on tärkeä osa onnistunutta sosiaalista kanssakäymistä yleisesti ja varsinkin ammatillista kanssakäymistä, kuten esim. asiakaspalvelua. Se on myös ratkaisevan tärkeä osa haastavien tilanteiden tehokasta hallintaa.

 

Epärehellisyyden havaitseminen tapahtuu tunnistamalla sen merkkejä kohdehenkilön sanattomassa ja sanallisessa viestinnässä. Epärehellisyyden aktiivinen paljastaminen sen sijaan vaatii lisäksi määrätietoista toimintaa sen paljastamiseksi kohdehenkilöstä kysymystekniikoiden, provokaatioiden ja muiden tekniikoiden avulla.

TASO A1


Valheenpaljastamisen harjoittelut pienessä ryhmässä Lahdessa

     

A-tason valheenpaljastamisen harjoittelut eivät edellytä erillistä valheenpaljastamisen teoriakoulutuksen suorittamista, vaan harjoittelujen yhteydessä osallistujat käyvät läpi aiheeseen liittyviä teoreettisia osa-alueita, jotka liittyvät

valheen markkeriin ja käytännössä harjoittavat niiden tunnistamista tiettyjen harjoitteluskenaarioiden puitteessa.


A-tasoryhmässä on yhteensä 5 tasoa (A1, A2, A3 jne.), joissa osallistujat vaiheittain oppivat käytännössä tunnistamaan tärkeimmät valheen markkerit harjoittelun kautta. Tämä ilmoitus koskee A1-tason harjoittelua.


Harjoitukset tehdään ainoastaan pienessä 4 henkilön ryhmässä niin, että jokainen osallistuja pystyy riittävällä tavalla henkilökohtaisesti harjoittelemaan taitojaan ohjaajan ohjeistuksella. 


Harjoituksen alussa käydään läpi keskeistä teoriaa liittyen tiettyjen valheen markkerien merkitykseen ja niiden tunnistamiseen valheenpaljastuksessa. Tämän jälkeen harjoitellaan käytännöntasolla näiden markkereiden tunnistamista.


Harjoittelutilaisuuden kesto on kokonaisuudessa 6 tuntia (esim. klo. 9:00-16:30).


Harjoitteluryhmät muodostetaan pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksen mukaisesti.


Harjoitteluun ilmoittautuneiden kanssa sovitaan yhteisesti sopiva harjoittelupäivä niin, että jokainen pääsee osallistumaan pienryhmäharjoitteluun.Harjoittelun hinta (osallistumismaksu) ja maksuehdot

 

Osallistumismaksu (hinta)


Osallistumismaksu on 280 euroa osallistujalta (sis. ALV 24%, eli 54,19 euroa). Hinta sisältää ohjatut harjoittelut, harjoittelumateriaalit (*hintaan eivät kuulu lounas, kahvitus, juomavesi). 

 

Maksuehto

Osallistumismaksu on maksettava viimeistään 7 pv. ennen harjoittelupäivää. Osallistumismaksun lasku lähetetään harjoitteluryhmän jäsenille sähköpostitse heti kun harjoitteluajankohdasta on heidän kanssaan sovittu. 

Ilmoittautuminen harjoitteluun

 

Sitovat ilmoitukset harjoitteluun pyydämme lähettämään osoitteeseen lassi.rytkonen@east-riskmanagement.fi.

Ilmoittautumisen yhteydessä täytyy ilmoittaa koko nimi, sähköposti, puhelinnumero, laskutusosoite sekä aihe A1-TASON HARJOITTELUT. 

Peruutukset

Peruutuksen voi tehdä sähköpostitse maksutta viimeistään 7 pv ennen tilaisuutta. Mikäli peruutus tulee myöhemmin, peritään puolet osallistumismaksusta. Jos ilmoittautunut jättää tulematta tilaisuudelle eikä sitä ole peruuttanut, peritään koulutusmaksu kokonaan.

Koulutuksen tarkoituksena on saada osallistujat näkemään, kuulemaan, aistimaan ja tulkitsemaan oikealla tavalla toisten henkilöiden sanattomasta ja sanallisesta viestinnästä rehellisyyden ja epärehellisyyden tunnusmerkkejä sekä määrätietoisesti ohjaamaan kommunikaatiotilannetta tehokkailla sanallisen ja sanattoman viestinnän keinoilla kohti onnistunutta valheenpaljastamista.


Koulutus on tarkoitettu vaativissa sosiaalisissa tilanteissa, esimiestehtävissä ja asiakaspalvelussa työskenteleville henkilöille, kuten asianajajoille, lakimiehille, journalisteille, opettajille jne. sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Kouluttajana toimii riskikonsultti, Lie Detector Expert Lassi Rytkönen (East-Risk Management). Lassi Rytkönen on suorittanut vuodesta 2008 lähtien Suomessa yritys- ja henkilöasiakkaille instrumentaalista ja noninstrumentaalista valheenpaljastamista. Rytkönen on saanut valheenpaljastuskoulutuksen mm. Israelissa ja Venäjällä. Hänellä on yli 20 vuoden ainutlaatuinen kansainvälinen kokemus erilaisten vahinko-, riita- ja konfliktitilanteiden tutkimisesta. Tärkeänä osa-alueena kaikissa tutkimuksissa ovat olleet myös lukuisat valheenpaljastukseen liittyvät selvitykset, valheenpaljastustutkimukset, -testit ja analyysit.